ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Χαμός στα ΚΕΠ για την αίτηση – Ξεπέρασαν τις 56.000

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Χαμός στα ΚΕΠ για την αίτηση – Ξεπέρασαν τις 56.000

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) - Όλες οι ειδήσεις: Περισσότεροι από 1.679.220 οι πολίτες που έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα (keaprogram.gr)

Σε 56.231 ανέρχονταν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, μέχρι τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης -δεύτερη ημέρα εφαρμογής του προγράμματος-, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού αρμόδιας για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θ. Φωτίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος την Τετάρτη, έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα 1.679.220 πολίτες, εκ των οποίων οι 56.231 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι συνεχίζουν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. Συγκεκριμένα, 49.426 πολίτες κατέθεσαν μόνοι τους την αίτηση, 4.614 μέσω ΚΕΠ και 2.191 μέσω Δήμων.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, τις ώρες αιχμής η πλατφόρμα χρησιμοποιείται κάθε δευτερόλεπτο από 7.000 πολίτες ταυτοχρόνως, ενώ ήδη η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) προχωρεί στην επέκταση της δυναμικότητας του συστήματος ώστε να αποφευχθούν οι ολιγόλεπτες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται κατά διαστήματα.

Στον ιστότοπο του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πλήρες πληροφοριακό υλικό, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς και το οποίο απαντά σε ερωτήματα που έχουν τεθεί από πολίτες.

Το υπ. Εργασίας παράλληλα διαψεύδει αναφορές για «μη εξυπηρέτηση των πολιτών, υπερβολικό φόρτο σε ΚΕΠ και Δήμους, πρόγραμμα που έχει αφεθεί στην τύχη του».

Επιπλέον, το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι αιτήσεις είναι προσυμπληρωμένες και η πλατφόρμα ιδιαίτερα φιλική στο χρήστη, προκειμένου ο ίδιος ο πολίτης να μπορεί συμπληρώσει την αίτηση μόνος του, αλλά και ότι οι πολίτες που προσέρχονται στα ΚΕΠ δεν χρειάζεται να προσκομίζουν κανένα δικαιολογητικό.

Σχετικές ειδήσεις