ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παίρνει πίσω» τη ρύθμιση για τα μπλοκάκια η κυβέρνηση;

«Παίρνει πίσω» τη ρύθμιση για τα μπλοκάκια η κυβέρνηση;

Σύγχυση προκαλεί η κυβερνητική διαρροή περί ακύρωσης της ρύθμισης για τα μπλοκάκια, που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους ελεύθερου επαγγελματίες, την ώρα που από σήμερα Παρασκευή άνοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ώστε οι ασφαλισμένοι να ενημερωθούν για τις εισφορές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ήδη μελετάται ένα νέο σύστημα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Τις ώρες που ακολούθησαν της σχετικής φημολογίας παράγοντες της αγοράς και του υπουργείου κατέβασαν τους τόνους απομειώνοντας την πιθανότητα αλλαγών.

Ωστόσο μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τους ελεύθερους επαγγελματίες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι το νέο σύστημα δεν άλλαξε τα ποσοστά υπολογισμού των εισφορών, άλλα τη βάση υπολογισμού των πραγματικών εισοδημάτων, κάτι που χαρακτήρισε ως δίκαιη επιλογή.

«Τα ποσοστά υπολογισμού δεν άλλαξαν (20% για κύρια ασφάλιση). Περίπου το 80% των νέων επαγγελματιών δεν θα υποστεί νέα επιβάρυνση» υποστήριξε.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, στο νόμο 4387 υπάρχει πίνακας σημαντικών εκπτώσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Η επιλογή του ασφαλιστικού ήταν η προστασία των πολύ μεγάλων χαμηλών εισοδημάτων με σύστημα αναδιανεμητικό» είπε.

Σχετικές ειδήσεις