ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπούμερανγκ» η ρύθμιση για τα μπλοκάκια – Κλείνουν … βιβλία μαζικά οι αυτοαπασχολούμενοι

«Μπούμερανγκ» η ρύθμιση για τα μπλοκάκια – Κλείνουν … βιβλία μαζικά οι αυτοαπασχολούμενοι

Σε… φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση με την εισφορά στα μπλοκάκια, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες οδηγούνται μαζικά σε κλείσιμο των βιβλίων τους, με αποτέλεσμα σημαντική διαφυγή εσόδων για τα δημόσια Ταμεία και το ασφαλιστικό σύστημα.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΥ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ

Το «χαράτσι» στα μπλοκάκια έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» εκτιμάται ότι οι ασφαλισμένοι που θα διακόψουν τη δραστηριότητά τους θα ξεπεράσουν τους 100.000.

Όσοι κλείνουν τα βιβλία τους οδηγούνται στη «μαύρη οικονομία» μεταβιβάζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στα παιδιά τους, συστήνουν ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες ή μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου , οπότε και άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα - σοκ περίμενε τους ελεύθερους επαγγελματίες από τα νέα ειδοποιητήρια για τις εισφορές που θα πρέπει να πληρώσουν για το 2017, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν 1.030.000 «ραβασάκια» με τις νέες εισφορές.

Ο …παραλογισμός έγκειται στο ότι οι ασφαλισμένοι με μπλοκάκι, θα πληρώσουν εισφορά και ως αυτοαπασχολούμενοι με βάση το εισόδημα του 2015, όσο και ως μισθωτοί με παρακράτηση και υποβολή ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση ) από τους εργοδότες.

Σχετικές ειδήσεις