ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «σφυρί» έντεκα ακίνητα για χρέη στην Εφορία

Στο «σφυρί» έντεκα ακίνητα για χρέη στην Εφορία

Έντεκα ακίνητα έβγαλε στο σφυρί η Εφορία το 2016 για συνολικά χρέη 42,73 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου, η οποία σημείωσε ότι για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2017 δεν έχει δρομολογηθεί κανένας πλειστηριασμός.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Οι τέσσερις από τους πλειστηριασμούς αυτούς αφορούσαν πρώτη κατοικία.

Οπως υποστηρίζει το Εθνος, από τους 11 πλειστηριασμούς ακινήτων οι οκτώ έγιναν στην Αττική και οι τρεις στον νομό Πέλλης. Η συνολική αξία των ακινήτων που οδηγήθηκαν σε πλειστηριασμό εντός του 2016 ανήλθε σε 8.469.900 ευρώ. Επτά στα έντεκα ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί ήταν ακριβά ακίνητα καθώς η αξία του καθενός υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών και δύο ακίνητα αξίας 2.550.000 και 2.000.000 ευρώ αντίστοιχα.

Την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 188.363 κατασχέσεις καταθέσεων σε συνολικό ποσό 124,48 εκατ. ευρώ. Οι κατασχέσεις έγιναν σε βάρος 180.226 οφειλετών του Δημοσίου, δηλαδή από κάθε ΑΦΜ κατασχέθηκαν κατά μέσο όρο 690 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, την ενίσχυση του ΣΔΟΕ υπόσχεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τον Ευκλ. Τσακαλώτο να δηλώνει ότι τα έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς θα χρηματοδοτήσουν τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος της κυβέρνησης.

Χθες, ανέλαβε καθήκοντα ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Σταύρος Θωμαδάκης, ο οποίος παρέλαβε από τον Κώστα Χρήστου που έχει τοποθετηθεί γ.γ. καταπολέμησης της διαφθοράς.

«Το ΣΔΟΕ έχει ιδιαίτερα υψηλό κύρος λόγω της δράσης που είχε στην καταστολή της οικονομικής παραβατικότητας για δύο δεκαετίες», τόνισε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σχετικές ειδήσεις