Πιτέλα: Απαράδεκτα τα αιτήματα του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα

Πιτέλα: Απαράδεκτα τα αιτήματα του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα

Η διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και θεσμών, η... κόντρα ανάμεσα σε ΔΝΤ και ΕΕ, αλλά και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.

«Αναγνωρίζουμε τις τεράστιες προσπάθειες και τις θυσίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στις επόμενες ημέρες με σεβασμό στα ευρωπαϊκά πρότυπα και το κεκτημένο», δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα μετά τη συνάντηση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι πιστωτές της Ελλάδας και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να δεχτούν μια συμφωνία που θα βοηθήσει τη χώρα και θα της διασφαλίσει σταθερότητα και προοπτικές».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι αντιπαραγωγικό και για την Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ σημείωσε πως «τα αιτήματα που προβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πρόσθετα μέτρα, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει εκ των προτέρων για τον προϋπολογισμό του 2019, είναι απαράδεκτα και θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να καταστρέψουν τις οικονομικές προοπτικές της».

Τέλος, ο Τζ. Πιτέλα τόνισε τη σημασία της εφαρμογής ριζικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης, ως προϋπόθεση για ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανάπτυξης.