ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Χουλιαράκης προτίμησε το London School of Economics από το Euroworking Group!

Ο Χουλιαράκης προτίμησε το London School of Economics από το Euroworking Group!

Από σύμβουλο θα εκπροσωπηθεί ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης στη σημερινή (9/2) κρίσιμη συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Όπως έγινε γνωστό, τον κ. Χουλιαράκη θα εκπροσωπήσει ο κ. Νικολαίδης, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του EWG Τόμας Βίζερ.

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Χουλιαράκης θα βρίσκεται στο LSE στο Λονδίνο.

Η κίνηση αυτή του κ. Χουλιαράκη αποτυπώνει προφανώς και τις χαμηλές προσδοκίες που έχει η ελληνική κυβέρνηση από τη συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο του EuroWorking Group θα τεθεί η πορεία των προαπαιτουμένων για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ενώ «μαίνεται» πόλεμος δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων που πιέζουν την Ελλάδα να δεχτεί περισσότερα μέτρα, προειδοποιώντας με παύση της χρηματοδότησης και έξοδο από την Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει παραδεχτεί πως μόνο το 1/3 των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, έχει ήδη υλοποιηθεί.

Ευρωπαίοι και Διεθνές Νομισματικών Ταμείο πιέζουν για μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η περαιτέρω περικοπή κοινωνικών παροχών και η εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων και μετά το 2018 οπότε και ολοκληρώνεται τυπικά το τρίτο μνημόνιο.

Έντονη αντίδραση της ΝΔ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, για την απουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «ενώ η δεύτερη αξιολόγηση, μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η κυβέρνηση "περί άλλα τυρβάζει"».

Σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης, αντί να εκπροσωπεί τη χώρα στην κρίσιμη συνεδρίαση του EuroWorking Group, αποφασίζει να εξαφανιστεί.

«Πρόκειται, άραγε, για ανεκδιήγητη ανευθυνότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;», διερωτάται η ΝΔ, επισημαίνοντας πως, σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα.

«Οφείλει, επιτέλους, να καταλάβει πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, ούτε την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, ούτε τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις