ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση σε «θέματα αρχών»

Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση σε «θέματα αρχών»

Η προώθηση των θεμάτων προτεραιότητας για την ελληνική διπλωματία αλλά και της στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης, κυριάρχησαν στις συναντήσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος στις Βρυξέλλες την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ενημερώνοντας σήμερα τους δημοσιογράφους, ο Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης και τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποίησε με τον επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, «έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις για να υπάρξει ένα περίγραμμα συμφωνίας άμεσα, ώστε να μη χαθεί η προθεσμία της 20ης Φεβρουαρίου».

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση σε «θέματα αρχών», τονίζοντας ωστόσο πως η Αθήνα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει επ' άπειρον παράταση των διαπραγματεύσεων, καθώς ο βασικός στόχος είναι η χώρα να ενταχθεί σύντομα στην ποσοτική χαλάρωση.

Επιπλέον, ανέφερε πως η Επιτροπή έχει αναλάβει ένα «σημαντικό υποβοηθητικό ρόλο», σημειώνοντας πως εάν η διαπραγμάτευση γινόταν μόνο με τους Ευρωπαίους, η αξιολόγηση θα είχε κλείσει από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τόνισε, δε, ότι «ο λόγος που δεν κλείνει η αξιολόγηση είναι η αμφιθυμία του ΔΝΤ» και οι «παράλογες απαιτήσεις» του να ανοίξουν θέματα που έχουν κλείσει σε προηγούμενη φάση, όπως το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό.

Σχετικές ειδήσεις