ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΟΛ: Στο πλευρό των εργαζομένων οι πιστώτριες Τράπεζες- Την Δευτέρα η απόφαση

ΔΟΛ: Στο πλευρό των εργαζομένων οι πιστώτριες Τράπεζες- Την Δευτέρα η απόφαση

Οι πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ συντάχθηκαν στην ύστατη προσπάθεια των εργαζομένων να κρατήσουν στη ζωή τα ιστορικά έντυπα. «Η διακοπή της κυκλοφορίας των εφημερίδων συνιστά ουσιαστική υποβάθμισης της αξίας του περιουσιακού στοιχείου που δεσμεύσαμε», υποστήριξαν οι δικηγόροι των τεσσάρων τραπεζών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της νέας αίτησης εργαζομένων και επιχείρησης.

Οι δικηγοροί επίσης ζητούν ανάκληση της πρόσφατης δικαστικής απόφασης και αποδέσμευση συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού για να πληρωθούν οι επί 7 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι και να αγοραστεί χαρτί για να μπορέσουν να εκτυπωθούν ξανά οι εφημερίδες.

Στην κατάμεστη από δεκάδες εργαζόμενους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη δικαστική αίθουσα, οι πιστώτριες τράπεζες έμμεσα συναίνεσαν στο αίτημα των εργαζομένων για το «ξεμπλοκάρισμα» ενός λογαριασμού. Με το νέο πραγματικό περιστατικό πλέον, ότι η εφημερίδα τα ΝΕΑ δεν κυκλοφορεί εδώ και δύο ημέρες, όπως αναμένεται να συμβεί την Κυριακή και με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ, οι τράπεζες παραδέχθηκαν ότι είναι βάσιμος ο ισχυρισμός των αιτούντων περί απαξίωσης και δραματικής μείωση της αξίας της περιουσίας του ΔΟΛ. Όπως τόνισαν, από την εκποίηση αυτής της περιουσίας στοχεύουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους. Συνεπώς εάν η επιχείρηση μπορέσει να λειτουργήσει μέσω του ανοίγματος του τραπεζικού λογαριασμό, διευκολύνεται ο εκπλειστηριασμός σε καλύτερη αξία προς όφελος των πιστωτών και των εργαζομένων.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των εργαζομένων και των σωματείων, υποστήριξαν ότι η διακοπή της κυκλοφορίας των εφημερίδων (έντυπων και ηλεκτρονικών) και των περιοδικών και της εκπομπής του ραδιοφώνου αποτελεί βλαπτική συνέπεια για την επιχείρηση. Όπως είπαν «η κυκλοφορία των εφημερίδων είναι απαραίτητο στοιχείο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τραπεζών και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 7 μήνες. Και η διακοπή της κυκλοφορίας των ιστορικών εφημερίδων λόγω ελλείψεως χαρτιού, απαξιώνει την αξία της επιχείρησης που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, από την εκποίηση του οποίου, οι τράπεζες αναμένουν να καλύψουν τη ζημία από τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί».

Η απόφαση της προέδρου Πρωτοδικών αναμένεται το πρωί της Δευτέρας.

Σχετικές ειδήσεις