ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψυχρολουσία από Ντάισελμπλουμ: Δεν θα κλείσει η συμφωνία στο ερχόμενο Eurogroup

Ψυχρολουσία από Ντάισελμπλουμ: Δεν θα κλείσει η συμφωνία στο ερχόμενο Eurogroup

Όνειρο απατηλό θα πρέπει να θεωρείται πλέον, η επιδίωξη της κυβέρνησης, για ένα γρήγορο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Όνειρο απατηλό της κυβέρνησης το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προς «ψυχρολουσία» της κυβέρνησης έριξε τους τόνους στο θέμα της διαπραγμάτευσης και ταυτόχρονα προεξόφλησε το αποτέλεσμα του ερχόμενου Eurogroup, λέγοντας πως δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία για την Ελλάδα

Η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας δεν θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα για το προσεχές Eurogroup στις Βρυξέλλες (σ.σ. της 20ής Φεβρουαρίου), δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παραμένει ουσιαστικής σημασίας για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν αποτελεί μια οξεία κρίση, υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος της Ευρωομάδας.

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση του Eurogroup για την συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου αναφέρει πως «θα γίνει η εκτίμηση της εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, εστιάζοντας σε σχέδια για προώθηση της 2ης αξιολόγησης» με βάση τις εκθέσεις που ετοιμάζουν οι θεσμοί (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ).

Μάλιστα στην «ατζέντα» της συνεδρίασης του Eurogroup της Πέμπτης, που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα μέσω ανακοίνωσης, αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα θα είναι το τρίτο θέμα στη συνεδρίαση.

Σχετικές ειδήσεις