ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιόδοξος ο Βούτσης για θετική έκβαση στο ερχόμενο Eurogroup

Αισιόδοξος ο Βούτσης για θετική έκβαση στο ερχόμενο Eurogroup

«Η παρουσία του κ. Μοσκοβισί, κατατείνει ακριβώς ότι στις 20 Φλεβάρη μπορεί να δοθεί μια ισχυρή ώθηση, με τις πολιτικές παραμέτρους οι οποίες μπορούν να καταγραφούν από πλευράς του Eurogroup, που θα είναι και το πράσινο φως, έτσι ώστε μέχρι τις αρχές του Μάρτη να μπορέσουμε να μπούμε σε αυτό το όχημα (σ.σ την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ)», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Βούτσης πρόσθεσε ότι «θα έχουμε θετική έκβαση. Έχω μια αισιοδοξία στη βάση αξιόπιστων, πληροφοριών και αναλύσεων, οι οποίες γίνονται και γίνονται πάνω στο τραπέζι πια, ευτυχώς».

Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση ότι είναι πιθανόν τον Μάρτιο να χαθεί αυτή η ευκαιρία και τότε πάμε για το καλοκαίρι ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε, «ή Μάιο, ή Ιούνιο, Ιούλιο..... Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάναμε κάθε προσπάθεια, όπως κάνουμε κιόλας, έτσι ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τη δεύτερη αξιολόγηση».

Ο Νίκος Βούτσης προχώρησε στην εκτίμηση ότι «το ’17 μπορεί να είναι σαν το ’89. Για τη διεθνή κατάσταση και για την Ευρώπη. Είναι τόσο οριακό έτος. Είναι σαφές ότι όλοι μιλάνε με όλους, ότι η πολιτική διαπραγμάτευση φέρνει σε διεργασίες πρωτόγνωρες, αντιφατικές, μεταβατικές, αμήχανες όλους με όλα. Και το ότι είναι παρούσα η Ελλάδα ως πολιτικός πλέον παράγοντας σε αυτήν τη διαπραγμάτευση είναι εξαιρετικά σημαντικό για το Ελληνικό πρόγραμμα, πάντοτε μιλάω για το Ελληνικό πρόγραμμα».

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «οι εκλογές για το 2017 οπωσδήποτε αποκλείονται», όπως απέκλεισε κατηγορηματικά να επαναληφθούν τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015.« Κι αυτό αποκλείεται απολύτως κι από το συσχετισμό δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με το μεγάλο κάδρο, όπως σας είπα προηγούμενα, κι ούτε είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης».

Σχετικές ειδήσεις