Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα θα λάβει λιγότερα χρήματα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης

Ρέγκλινγκ: H Ελλάδα θα λάβει λιγότερα χρήματα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης

Σαφώς λιγότερα χρήματα από το τρίτο πακέτο βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης από το ποσό που είχε υπολογιστεί, θα χρειαστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο πρόεδρος του ESM, μιλώντας στην εφημερίδα Βild, σημείωσε ότι το ποσό, το οποίο δεν θα χρειαστεί να εκταμιευτεί θα μπορούσε να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, 

«Έχουμε πίσω μας ήδη το μισό του τριετούς προγράμματος και έχουμε καταβάλλει (στην Ελλάδα) μόλις 32 δισ. ευρώ. Στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, πιθανόν να έχουμε δώσει σαφώς λιγότερα από το συμφωνηθέν ανώτατο ποσόν των 86 δισ. ευρώ από τα δάνεια σωτηρίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού», είπε στην Bild ο Κλάους Ρέγκλινγκ,  σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί στην έκδοση της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει το «ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν μικρότερες από εκείνες που είχαν αρχικά υπολογισθεί και το ό,τι ο προϋπολογισμός (της Ελλάδας) εξελίσσεται καλύτερα. Εάν μάλιστα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανανεώσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα θα μειωθεί περαιτέρω το ποσόν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, το οποίο θα εκταμιευτεί», πρόσθεσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.