Συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ την Τετάρτη

Συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ την Τετάρτη

Το ραντεβού πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στην οποία συμφώνησαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο «ελληνικό πρόγραμμα» και την παράλληλη μετάθεση του ζητήματος του χρέους για το 2018.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων μεταξύ των θεσμών εντάσσεται και η συνάντηση την προσεχή Τετάρτη της καγκελαρίου της Γερμανίας, 'Ανγκελα Μέρκελ, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ραντεβού πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν πριν από λίγες ημέρες οι δυο, στην οποία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, συμφώνησαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο «ελληνικό πρόγραμμα» και την παράλληλη μετάθεση του ζητήματος του χρέους για το 2018.

Σχετικά η Γερμανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως στη συνάντηση «θα συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της Ομάδος των 20 (G20)».

Για τη δεύτερη αξιολόγηση και το Eurogroup ανέφερε πως «έχουμε σύγκλιση. Όμως δεν έχουμε προχωρήσει τόσο τεχνικά ώστε τη Δευτέρα να μπορεί να ληφθεί τελική απόφαση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Οσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη.