ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Διαρθρωτικά τα επόμενα μέτρα που θα έρθουν

Τσακαλώτος: Διαρθρωτικά τα επόμενα μέτρα που θα έρθουν

Για συμφωνία έως το επόμενο Eurogroup έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την επίσημη ενημέρωση στη Βουλή, λεγοντας χαρακτηριστικά πως Ελλάδα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία.

«Θεωρώ ότι έως το επόμενο Eurogroup θα έχουμε καταλήξει σε μία τεχνική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής, συμπληρώνοντας πως, «βρισκόμαστε σε μία διαδικασία, όπου όλα όσα συζητάμε θα ενταχθούν σε ένα τελικό κείμενο».

Μάλιστα ο ίδιος διαβεβαίωσε πως οποιαδήποτε πρόσθετη απαίτηση από την πλευρά των δανειστών θα εμπίπτει στην κατηγορία των διαρθρωτικών και όχι των δημοσιονομικών, μέτρων.

Παράλληλα διευκρίνησε πως στο τελευταίο Eurogroup δεν αυξάνεται η λιτότητα, «έχουμε παραδεχθεί ότι το όλο πακέτο είναι περιοριστικό και υφεσιακό», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνέχεια μιλώντας για το ΔΝΤ και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως το Ταμείο είναι έτοιμο να εμπλακεί σ’ αυτή τη συζήτηση, ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία στα εργασιακά.

Αναφορικά με την ανεργία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με διεθνείς οργανισμούς, για την παροχή ειδικού δανείου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, ξεκαθάρισε ότι για την καθυστέρηση στο «κλείσιμο» της αξιολόγησης δεν ευθύνεται αποκλειστικά η ελληνική κυβέρνηση.

Σημείωσε τέλος, ότι «αν είμαστε εκτός στόχων θα πρέπει να πάρουμε μέτρα». «Αλλά αυτό ισχύει και για χώρες που δεν είναι καν στο μνημόνιο, όπως η Γαλλία» έσπευσε να προσθέσει.

Σχετικές ειδήσεις