ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβεβαιώνει η Κομισιόν: Συζητάμε με την Παγκόσμια Τράπεζα για δάνειο στην Ελλάδα!

Επιβεβαιώνει η Κομισιόν: Συζητάμε με την Παγκόσμια Τράπεζα για δάνειο στην Ελλάδα!

Τις πληροφορίες του Politico - που έχουν προκαλέσει αίσθηση – ότι δηλαδή συζητείται η δανειοδότηση της Ελλάδας από την Παγκόσμια Τράπεζα, επιβεβαίωσε η Κομισιόν.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν, Ανίκας Μπράιτχαρτ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα βρίσκονται σε επαφές για το θέμα και μάλιστα παρέπεμψε σε δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί για το θέμα.

«Είναι αλήθεια ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επισημάνει ότι θα ήθελαν να προωθήσουν περαιτέρω ενεργές πολιτικές απασχόλησης και μια από τις οδούς είναι η προσέγγιση της Παγκόσμιας Τράπεζας» ανέφερε η ίδια προσθέτοντας πως «πολλές από αυτές τις πολιτικές έχουν ήδη εφαρμοστεί στο παρελθόν» με τη στήριξη της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα η κυρία Μπράιτχαρτ σημείωσε πως βάσει του Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 έχουν ήδη χορηγηθεί κεφάλαια στην Ελλάδα για ενεργές πολιτικές στην αγορά εργασίας.

«Συνεχίζουμε να είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό και να μειώσει τη νεανική και μακροχρόνια ανεργία, αλλά και να παράσχουμε τα απαραίτητα για την υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης» τόνισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, σημειώνοντας πως είναι ακόμα «πολύ νωρίς για περισσότερες λεπτομέρειες».

Σχετικές ειδήσεις