ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κλειδώνει η συμφωνία με τους δανειστές - Τι παίρνει και τι δίνει η κυβέρνηση

«Κλειδώνει η συμφωνία με τους δανειστές - Τι παίρνει και τι δίνει η κυβέρνηση

Σε συμφωνία οδεύουν θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση - Στο λαό ο «λογαριασμός» της δεύτερης αξιολόγησης - Τι έδωσε και τι πήρε η Αθήνα - Δείτε αναλυτικά ποιοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο παραβρίσκονταν στις πολύωρες συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και των δανειστών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, σημείωσε ότι έχει ουσιαστικά η τεχνική συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και εκτίμησε ότι θα είναι σε τελικό στάδιο ως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Με βάση τα όσα δήλωσε ο ίδιος, έχει «κλείσει» το δημοσιονομικό κομμάτι και το ΔΝΤ έχει αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2018.

Πρόσθεσε δε ότι οι συζητήσεις αφορούν τώρα στα μέτρα- αντίμετρα και στα εργασιακά (σ.σ. το staff level agreement δεν αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τα μέτρα -αντίμετρα για το 2019).

Σχετικά με τη διαδικασία, ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως είναι πιθανόν να παραμείνουν και αύριο (8/3) στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών.

Οι συζητήσεις διακόπηκαν δύο φορές, η πρώτη γύρω στις 20:00 το βράδυ και η δεύτερη στις 23:00, για να επικοινωνήσουν οι επικεφαλής των κλιμακίων με τους προϊσταμένους τους στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις