ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αγνοούνται» 150.000 δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια – Τους ψάχνουν και δεν τους βρίσκουν!

«Αγνοούνται» 150.000 δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια – Τους ψάχνουν και δεν τους βρίσκουν!

«Αγνοούμενοι» είναι περίπου 150.000 δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ, τους οποίους οι Τράπεζες τους ψάχνουν και δε τους βρίσκουν και για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει τη βοήθεια των φορολογικών αρχών και της ΔΕΗ προκειμένου να εντοπιστεί ο τόπος κατοικίας τους.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ – ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ

Το 20% των… εξαφανισμένων δανειοληπτών έχει λάβει δάνεια καταναλωτικά ή κάρτες για τα οποία δεν χρειάζεται προσημείωση περιουσιακού στοιχείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το ζήτημα των αγνοούμενων δανειοληπτών έθεσαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στους θεσμούς.

Οι δανειολήπτες αυτοί έχουν λάβει κατά βάσιν καταναλωτικά δάνεια, ενώ σε μερικές περιπτώσεις είναι και στεγαστικά δάνεια, κυρίως για δευτερεύουσες κατοικίες.

Το ύψος και ο αριθμός των δανείων δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις δανειοληπτών με περισσότερα του ενός δάνεια, όπως και φάκελοι δανείων όπου το πρόβλημα αφορά τους εγγυητές.

Με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, για να πωληθεί το δάνειο θα πρέπει ο δανειολήπτης να έχει ενημερωθεί με επιστολή από την Τράπεζα.

Μετά την πάροδο 12 μηνών από την παράδοση της επιστολής, μπορεί η Τράπεζα να προβεί σε πώληση του κόκκινου δανείου, ωστόσο αυτό δε μπορεί να ισχύσει στις περιπτώσεις των αγνοούμενων δανειοληπτών, επειδή δεν υπάρχει διεύθυνση για να παραδώσει η τράπεζα τη σχετική επιστολή.

Σχετικές ειδήσεις