ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγματεύσεις: Παίζεται στις … καθυστερήσεις η αξιολόγηση – Έρχεται νέο μνημόνιο

Διαπραγματεύσεις: Παίζεται στις … καθυστερήσεις η αξιολόγηση – Έρχεται νέο μνημόνιο

Η πιθανότητα να βρεθεί και πάλι η Ελλάδα κολλημένη στον τοίχο, όπως το καλοκαίρι του 2015, είναι ορατή καθώς ακόμα δεν έχει κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση και σε κάθε νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα «πέφτει» στο τραπέζι και ένα νέο μέτρο.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ … ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ – ΠΙΘΑΝΑ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ

Όπως όλα δείχνουν, η αξιολόγηση έχει πάει στην ημερομηνία που όλοι απεύχονταν, δηλαδή για το Μάιο.

Αν όμως η αξιολόγηση δεν κλείσει ούτε τότε και πάει μέχρι τον Ιούλιο, τότε έρχεται μνημόνιο 4 ή μνημόνιο …3 plus όπως έχει προειδοποιήσει και το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Το θέμα είναι ότι… αχνοφαίνεται πως ίσως η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τις ημερομηνίες των εκλογών στην Ευρώπη, τον Απρίλιο στη Γαλλία και τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία πιστεύοντας πως καμιά χώρα δεν θα ρισκάρει Grexit και ίσως στο μεταξύ πετύχει καλύτερη συμφωνία.

Το ζήτημα είναι ότι από τις πρόσφατες συζητήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των εκπροσώπων των Θεσμών το μόνο που ...επετεύχθη είναι η μείωση του αφορολόγητου, γεγονός που θα προσθέσει καινούρια βάρη στους φορολογούμενους που βάλλονται από παντού και η απαίτηση για νέα μείωση των ήδη πετσοκομμένων συντάξεων.

Σχετικές ειδήσεις