ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ

Νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ

Τα εργασιακά στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων, βάζει ξανά το ΔΝΤ, λίγο πριν το σημερινό Euroworking Group.

Λίγες μέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της 7ης Απριλίου παρουσιάζεται νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του «Real 97,8».

Μάλιστα, η ελληνική πλευρά ισχυρίζεται πως οι Ευρωπαίοι, δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής θέση για την απαίτηση του ΔΝΤ, ενώ το ελληνικό στρατόπεδο παρουσιάζεται συγκρατημένο για μια ενδεχόμενη συμφωνία πριν την συνεδρίαση.

Παράλληλα, για σήμερα αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και η σύγκληση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον Γιάννη Δραγασάκη που αναμενόταν εντός της ημέρας.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν και η εκπρόσωπος της ΕΕ Άννικα Μπράιτχάρτ, που ενημέρωσαν τον Τύπο, ανέφεραν ότι δεν έχει ακόμα επέλθει συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως δεν έχει τίποτα να προσθέσει στην χθεσινή δήλωση της Άννικας Μπράiντχαρτ («δεν επιβεβαιώνουμε δημοσιεύματα που μιλάνε για συμφωνία») και η ίδια κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη να συνεχίσουν να εργάζονται για την ολοκλήρωσή της.

Σχετικές ειδήσεις