ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: «Διαφωνώ με τον Σόιμπλε» - Αναδιάρθρωση χρέους για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Λαγκάρντ: «Διαφωνώ με τον Σόιμπλε» - Αναδιάρθρωση χρέους για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Ελάφρυνση χρέους ζητάει η Κριστίν Λαγκάρντ για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - «Διαφωνώ με τον Σόιμπλε στο θέμα του χρέους όμως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις».

Την διαφωνία της με τις απόψεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην εκδήλωση του American Enterprise Institute στην Ουάσιγκτον.

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι αύξηση της παραγωγικότητας αλλά ελάφρυνση χρέους, είπε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με το mignatiou.com.

Στη συνέχεια η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως η Ελλάδα έχει βελτιώσει την παραγωγικότητα της οικονομίας της, «δεν εναρμονίζομαι με τον Σόιμπλε ο οποίος λέει πως η Ελλάδα χρειάζεται αύξηση παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση χρέους. Εμείς στο ΔΝΤ θεωρούμαι πως χρειάζεται λιγότερο χρέος», ανέφερε.

Η ίδια τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα κυρίως σε ασφαλιστικό και φορολογία για να βελτιωθεί περαιτέρω η παραγωγικότητα της οικονομίας της.

Η ίδια θέλοντας να καταδείξει πως η πολιτική του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα δεν έχει αλλάξει ξεκαθάρισε πως το Ταμείο για να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ζητά να υπάρχουν δύο πυλώνες: «Μεταρρυθμίσεις, αλλά και μια ελάφρυνση χρέους συμβατή με τις ανάγκες της Ελλάδος».

Σχετικές ειδήσεις