Κατά 200 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου μέσα σε ένα μήνα

Κατά 200 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου μέσα σε ένα μήνα

Σε μερική στάση πληρωμών φαίνεται πως έχει προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο, αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες, για τον μήνα Φεβρουάριο, σημείωσαν αύξηση κατά 200 εκατ. ευρώ.

Στα 3,792 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση από τα 3,599 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο.

Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Φεβρουάριο ανήλθαν σε 1,256 δισ. ευρώ, έναντι 1,206 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Οι οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης προς τους ιδιώτες - που αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου - τον Φεβρουάριο ανήλθαν στα 2,361 δισ. ευρώ έναντι 2,238 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Τα χρέη των νοσοκομείων ανήλθαν στα 574 εκατ. ευρώ, έναντι 517 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οφειλές της τοπικής αυτοδιοίκησης διαμορφώθηκαν στα 303 εκατ. ευρώ, έναντι 300 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.