ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Μέρκελ και Λαγκάρντ με «μενού» το ελληνικό χρέος

Συνάντηση Μέρκελ και Λαγκάρντ με «μενού» το ελληνικό χρέος

Η απομείωση του χρέους - που αποτελεί το βασικό αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου οι πολίτες να «καταπιούν» τα σκληρά μέτρα - αναμένεται να τεθεί στην πρώτη γραμμή της συνάντησης που έχουν σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στο Βερολίνο η Καγκελάριος Μέρκελ και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που έχουν οι δύο «σιδηρές κυρίες» για το θέμα, καθώς η προηγούμενη είχε γίνει πάλι στο Βερολίνο, στις 22 Φεβρουαρίου, με το ίδιο θέμα.

Η «διελκυστίνδα» μεταξύ των δύο πλευρών για το χρέος έχει λάβει διαστάσεις τελεσίγραφου: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τάσσεται υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους και δεν συμμετέχει στη χρηματοδότηση του τρίτου μνημονίου της Ελλάδας, αν δεν γίνει βιώσιμο το χρέος και από την άλλη το Βερολίνο δεν αναγνωρίζει την ανάγκη να μειωθεί το χρέος αλλά θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση «εντείνει» τη ρητορική για την ελάφρυνση του χρέους, υποστηρίζοντας πως τα σκληρά μέτρα που συνεπάγεται η συμφωνία η οποία «έκλεισε» στο Eurogroup της Μάλτας, την Παρασκευή 7 Απριλίου, δεν θα εφαρμοστούν αν δεν προχωρήσει το θέμα του χρέους.

Μάλιστα, αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα κατά τη χθεσινή (09/04) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την ομιλία Τσίπρα πάντως ενοχλήθηκαν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Antenna στο Βερολίνο, η εφημερίδα «Bild» στο φύλλο της Μεγάλης Δευτέρας (10/04/2017) δημοσιεύει επιστολή των βουλευτών του κόμματος της Μέρκελ που ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να... τραβήξει τα λουριά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, ο Πέτερ Ραμσάουερ λέει: «Ο κ. Τσίπρας παραβιάζει τα όσα συμφωνήθηκαν στην Μάλτα μέσα σε δυο μέρες. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σοβαρός».

Σχετικές ειδήσεις