ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τσουνάμι» κατασχέσεων από την εφορία: «Γονατίζουν» νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Τσουνάμι» κατασχέσεων από την εφορία: «Γονατίζουν» νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Κατασχέσεις | Ειδήσεις: Στην οριστική εξόντωση των Ελλήνων φορολογουμένων προχωρά ήδη από τους πρώτους μήνες του 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις εφορίες να έχουν πιάσει δουλειά, προχωρώντας σε μαζικές κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αποταμιεύσεις και ακίνητα.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ... ΙΛΙΓΓΟ: 1.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2017!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Καθημερινής» και του «Ελεύθερου Τύπου», στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017 επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε 33.933 φορολογουμένους, με οφειλές άνω των 500 ευρώ.

Ωστόσο, ανατριχίλα προκαλεί ο αριθμός των κατασχέσεων που έγιναν μόνο το μήνα Φεβρουάριο: 21.231 κατασχετήρια, δηλαδή κατά μέσο όρο 1.000 την ημέρα.

Την ίδια ώρα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, εξαιτίας της υπερφορολόγησης που υφίστανται νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά, σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή», μόνο στο πρώτο δίμηνο δημιουργήθηκαν νέες οφειλές ύψους 2,6 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1 δισ. ευρώ αφορά μόνο στο Φεβρουάριο.

Βάσει των στοιχείων που βρίσκονται στη διάθεση του Υπουργείου Οικονομικών, τα «φέσια» προς το Δημόσιο αγγίζουν τα 94 δισ. ευρώ, ένα ποσό που χρωστούν συνολικά 4 εκατ. φορολογούμενοι πολίτες.

Όπως εκτιμούν, μάλιστα, οικονομικοί αναλυτές, εάν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει, τότε δεν αποκλείεται οι οφειλές αυτές να ξεπεράσουν τα 100 δισ. ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η κυβέρνηση της «περήφανης διαπραγμάτευσης» κομπάζει και πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα... αίματος που δημιούργησε, ενώ την ίδια στιγμή δεν λέει το παραμικρό για τη λανθασμένη συνταγή των Μνημονίων, την οποία παραδέχθηκε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τις κατασχέσεις

Σχετικές ειδήσεις