ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινή ένωση στο χώρο της ακτοπλοΐας σχεδιάζουν εφοπλιστές

Κοινή ένωση στο χώρο της ακτοπλοΐας σχεδιάζουν εφοπλιστές
Τη δημιουργία κοινής ένωσης στο χώρο της ακτοπλοΐας δρομολογούν οι δύο εφοπλιστικές ενώσεις...

Τη δημιουργία κοινής ένωσης στο χώρο της ακτοπλοΐας δρομολογούν οι δύο εφοπλιστικές ενώσεις . Σκοπός τους η δημιουργία, μετά από 35 χρόνια, ενός κοινού ισχυρού φορέα στο χώρο της ακτοπλοΐας, ο οποίος θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σε πολύωρη συνεδρίασή της, η Ένωση Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΕΕΝ) κατέληξε στη συγκρότηση μιας τριμελούς επιτροπής και στο σχέδιο ενός καταστατικού, με το οποίο θα πάει στις διαπραγματεύσεις με την άλλη ακτοπλοϊκή ένωση, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Στις 11 Αυγούστου αναμένεται να συνεδριάσει η άλλη ένωση, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), του οποίου τα μέλη αναμένεται να θέσουν τις προτάσεις τους και την ατζέντα του διαλόγου, πριν από την έναρξη των τελικών συνομιλιών με την ΕΕΝ.

Πάντως, αν τελικά οι δύο ενώσεις καταφέρουν να συνενωθούν σε μία, θα είναι μια κίνηση με ιδιαίτερη σημασία, λόγω των προβλημάτων που περνά τη συγκεκριμένη περίοδο η ακτοπλοϊκή αγορά, λόγω και της οικονομικής συγκυρίας, σχολίασε ανώτερο στέλεχος ακτοπλοϊκής εταιρείας.