ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Εργασίας: Η ΝΔ τρομοκρατεί τους ασφαλισμένους για το θέμα των εισφορών

Υπουργείο Εργασίας: Η ΝΔ τρομοκρατεί τους ασφαλισμένους για το θέμα των εισφορών

Το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας στον τομεάρχη της Νέας ΔημοκρατίαςΓιάννη Βρούτση που είχε κάνει λόγο για «νέες εξοντωτικές εισφορές», αναφέρει ότι ο κ. Βρούτσης υιοθετώντας ψεύτικους και παραπλανητικούς τίτλους, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ασφαλισμένους.

Το υπουργείο Εργασίας επικαλείται την συνέντευξη της υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου, στην οποία, όπως τονίζεται, δήλωσε για το 2017 πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Η όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού, με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα». Όπως αναφέρει το υπουργείο, αυτά σημαίνουν για τον κ. Βρούτση «κυνική ομολογία περί νέων αυξήσεων».

Στην απάντησή του, το υπουργείο Εργασίας κατηγορεί τον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας ότι «επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ, τη διαστρέβλωση».

Επίσης, το υπουργείο κάνει λόγο για «μαγειρεμένα» παραδείγματα από τον κ. Βρούτση, τα οποία δεν περιλαμβάνουν, ούτε τις εκπτώσεις που ήδη εφαρμόζονται με τον ν.4387/2016, αλλά ούτε και όσες θα ισχύσουν το 2018, και «δεν χρήζουν άλλου σχολιασμού». Το ίδιο ισχύει και για το νεολογισμό «μικτό καθαρό εισόδημα», σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Τέλος, το υπουργείο επικαλείται στοιχεία και έρευνες όπως αυτή της ΕΣΕΕ, από όπου, όπως επισημαίνεται, επιβεβαιώνεται ότι περίπου το 80% των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, πληρώνουν λιγότερες εισφορές από ό,τι πλήρωναν με το προηγούμενο καθεστώς, «παρά τις αντίστοιχες κραυγές της ΝΔ και του τομεάρχη της προ μηνών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις