ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λύση για το ελληνικό χρέος θέλουν οι ΗΠΑ - Θέμα συζήτησης η Ελλάδα στους G7

Λύση για το ελληνικό χρέος θέλουν οι ΗΠΑ - Θέμα συζήτησης η Ελλάδα στους G7

Στη Σύνοδο των πλουσιότερων χωρών του κόσμου (G7) αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς το ελληνικό πρόβλημα, με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μινούτσιν, να είναι παρών στις συζητήσεις.

Οι ΗΠΑ αναμένουν την τελική συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές πριν κάνουν γνωστές τις θέσεις τους

Η συνάντηση των G7 θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 13 Μαΐου στο Μπάρι της Ιταλίας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το mignatiou.com, την αποκάλυψη έκανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Αμερικανικού υπουργείου των Οικονομικών, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις θέσεις των ΗΠΑ επί των θεμάτων που θα συζητηθούν στη Σύνοδο.

Στην κλειστή αυτή ενημέρωση, ο αξιωματούχος είπε ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για να επανέλθει η χώρα μας στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει την τελική συμφωνία της Ελλάδας με τους Θεσμούς, πριν κάνει γνωστές τις δικές της θέσεις, οι οποίες αναμένεται να διευκρινιστούν και να ανακοινωθούν σύντομα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mignatiou.com, η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα τού ελληνικού χρέους, οπότε στο θέμα αυτό είναι υποστηρικτική στις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι σημαντικό ότι ο αξιωματούχος γνώριζε το ελληνικό ζήτημα. Είπε ότι αυτό που έχει παρατηρήσει μέχρι σήμερα είναι η πρόοδος στον «τομέα των πολιτικών, αλλά αυτό -όπως τόνισε- δεν αποτελεί ολοκληρωμένη συμφωνία».

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές εκτός ΔΝΤ, «δεν έχει κλείσει για μετά το 2018 το θέμα των πλεονασμάτων». Μας υπογράμμισαν ότι «ότι ακούγεται αφορά και εκφράζει επιθυμίες και απόψεις των υπολοίπων δανειστών». Οι πηγές εκτός Ταμείου μας είπαν ότι «αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς κανείς να γνωρίζει που θα καταλήξει». Δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα τίποτα, τόνισαν οι πηγές.

Σχετικές ειδήσεις