ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικό χρέος: Δεν τα βρήκαν ΕΕ - ΔΝΤ στο EuroWorking Group

Ελληνικό χρέος: Δεν τα βρήκαν ΕΕ - ΔΝΤ στο EuroWorking Group

Ελληνικό χρέος | Ειδήσεις: Χωρίς πρόοδο συνεχίστηκαν και την Τρίτη (16/05/2017) οι συζητήσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών Θεσμών και του ΔΝΤ για τους τρόπους ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όπως ανέφερε σε σχετικό τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αξιωματούχοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι και την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22/05/2017.

«Υπάρχουν ακόμα σημαντικά κενά στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους. Οι αναπληρωτές δεν ήταν ποτέ πιθανό να καλύψουν αυτό το κενό. Πρέπει, αν γίνει σε ανώτερο επίπεδο. [...] Στη συνάντηση, όμως, δεν έγινε πρόοδος», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ένας αξιωματούχος.

Κατά το Reuters, πάντα, υπάρχει μια ομάδα χωρών με επικεφαλής τη Γερμανία, που επιθυμεί το ΔΝΤ να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας.

Ωστόσο, το «αγκάθι» εστιάζεται στο ότι οι χώρες αυτές δεν θέλουν να λάβουν μια σαφή δέσμευση ως προς την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Το ΔΝΤ θέλει τη μέγιστη δέσμευση [για ελάφρυνση χρέους] προκαταβολικά, ενώ άλλοι θα προτιμούσαν να είναι περισσότερο ακριβείς το 2018», σημείωσε ένας άλλος αξιωματούχος.

Ωστόσο, το Ταμείο επιμένει πως το ελληνικό χρέος πρέπει είτε να διευθετηθεί εδώ και τώρα είτε να υπάρξει μια ρητή υπόσχεση αναφορικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την τακτοποίησή του.

Σχετικές ειδήσεις