ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Süddeutsche Zeitung: Δύσκολη η λύση χρέους για την Ελλάδα

Süddeutsche Zeitung: Δύσκολη η λύση χρέους για την Ελλάδα

Τη διαμάχη του Βερολίνου με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους«αναλύει» η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν διαφαίνεται ευνοϊκή λύση για την Ελλάδα.

Η SZ σημειώνει στις οικονομικές της σελίδες ότι «στην αντιπαράθεση γύρω από το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, η Κομισιόν πιέζει για ταχεία εκταμίευση νέων δανείων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ θα ενέκρινε το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν θα κατέβαλε το ίδιο δάνεια πριν να επιτευχθεί συμφωνία επί μιας κοινής ανάλυσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Επειδή όμως με αυτόν τον τρόπο η Αθήνα θα βρισκόταν σε χειρότερη θέση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό της, η ελληνική κυβέρνηση προβάλλει αντίσταση.

«Εάν το ΔΝΤ είχε εκπονήσει δικό του δανειακό πρόγραμμα με άμεση εκταμίευση χρημάτων, τότε με αυτό θα συνδέονταν τόσο η δέσμευση για ελάφρυνση χρέους όσο και η βοήθεια της ΕΚΤ (σ.σ. με την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης). Αυτά τα δύο στοιχεία θα βελτίωναν αισθητά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα», επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος.

Σχετικές ειδήσεις