ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δώρο» 1.000 ευρώ κάθε μήνα για πληρωμές με κάρτα - Ποιοι θα μπαίνουν στην κλήρωση

«Δώρο» 1.000 ευρώ κάθε μήνα για πληρωμές με κάρτα - Ποιοι θα μπαίνουν στην κλήρωση

Στην κληρωτίδα για 1.000 ευρώ κάθε μήνα θα μπαίνουν όσοι κάνουν τις αγορές τους με πλαστικό χρήμα – Δείτε από πότε θα ισχύσει και αν δικαιούστε... λαχνό!

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών ήταν να παίρνουν κάποια μπόνους και δώρα οι φορολογούμενοι που έκαναν τις συναλλαγές τους μέσω POS, ωστόσο φαίνεται ότι αυτό το σχέδιο δεν ευδοκίμησε, και η διοίκηση του υπουργείου στράφηκε σε λύση που θυμίζει κλήρωση Τζόκερ!

Από τα τέλη Ιουλίου, δηλαδή, και για κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών σε μοιράζει το ποσό των 1.000 ευρώ σε 1.000 πολίτες που θα βγαίνουν από κληρωτίδα επειδή έκαναν συναλλαγές μέσω POS.

Η αλλαγή αυτή προέκυψε, σύμφωνα με την Καθημερινή, μετά τα τεχνικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, οι κληρώσεις θα γίνονται με βάση τις μηνιαίες συναλλαγές μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών - χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι μεταφορές ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών- και την ευθύνη τους θα έχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το δώρο θα είναι 1.000 ευρώ για 1.000 φορολογούμενους κάθε μήνα, έτσι ώστε να καλύπτεται το ετήσιο προβλεπόμενο κονδύλι των 12 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των φορολογούμενων, όπως είναι δηλωμένοι στο Taxis.

Σχετικές ειδήσεις