ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκβιασμός Ντομπρόβσκις: Λύστε το θέμα με τις διώξεις κατά στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, αλλιώς δεν έχει δόση!

Εκβιασμός Ντομπρόβσκις: Λύστε το θέμα με τις διώξεις κατά στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, αλλιώς δεν έχει δόση!

Πιέσεις για το θέμα τριών ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη ασκεί η Κομισιόν, αυτή τη φορά μάλιστα ο αντιπρόεδρός της,Βάλντις Ντομπρόβσκις,το συνδέει με την εκταμίευση της δόσης!

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Το ζήτημα προφανώς «καίει» τους δανειστές, καθώς και στο Εurogoup της 15ης Ιουνίου είχε ζητηθεί να σταματήσει η δίωξη κατά των ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ενός Σλοβάκου, μία Ιταλίδας και ενός Ισπανού.

Οι τρεις τους, ήταν οι τεχνικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ που άναψαν το ... πράσινο φως για την πώληση των ακινήτων οι οποίες θεωρήθηκαν μη επωφελείς και είναι αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι αυτή τη φορά, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν συνδέει το θέμα της παύσης της δίωξης με την εκταμίευση της δόσης!

O κ. Nτομπρόβσκις ανέφερε ότι χθες (28/6) το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, και θεωρητικά και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την ποινική δίωξη τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έχουμε εμπιστοσύνη ότι το θέμα θα επιλυθεί από τις ελληνικές αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες, ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις και πρόσθεσε: «Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο».

Σήμερα Πέμπτη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το Euroworking Group, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το ζήτημα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης, ύψους 7,7 δισ. ευρώ.

Πηγές της ευρωζώνης ανέφεραν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι αρκετές είναι οι χώρες που θέτουν ως προϋπόθεση για την τελική έγκριση της εκταμίευσης, την επίλυση από τις ελληνικές αρχές του ζητήματος με τις διώξεις κατά τριών στελεχών των θεσμών που είχαν αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική τυπική έγκριση της εκταμίευσης αναμένεται να δοθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις