ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Επιστροφή στις αγορές με «λογικό» επιτόκιο

ΕΚΤ: Επιστροφή στις αγορές με «λογικό» επιτόκιο

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι η επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές θα πρέπει να γίνει με «λογικό» επιτόκιο και με τρόπο που θα διασφαλίζει ότι το εγχείρημα θα έχει συνέχεια.

Η προσφυγή της χώρας στις αγορές σε κάθε περίπτωση βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της Κυβέρνησης, ωστόσο εκείνο που για την ΕΚΤ έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η εφαρμογή του προγράμματος με συνέπεια, ώστε να πεισθούν οι αγορές για την προοπτική εξόδου της οικονομίας από την κρίση.

Τη θέση αυτή της ΕΚΤ μετέφερε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος ο διοικητής της, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Wall Street Journal o διοικητής της ΤτΕ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές, είχε επισημάνει χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως είναι λίγο νωρίς».

Παράλληλα, είχε καλέσει την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Σχετικές ειδήσεις