ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΚΤ «γειώνει» τη Λαγκάρντ για τα stress tests στις ελληνικές Τράπεζες

Η ΕΚΤ «γειώνει» τη Λαγκάρντ για τα stress tests στις ελληνικές Τράπεζες

«Πόρτα» έριξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ η οποία ζητησε επικαιροποίηση των stress tests για τις ελληνικές Τράπεζες.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο σημείωσε: «Η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ έχει αποφασίσει για τις εποπτικές προτεραιότητές της, σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες για τους επόμενους 12 μήνες. Είναι γνωστές και περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, επιτόπιους ελέγχους σε συγκεκριμένους τομείς των διαφόρων ελληνικών τραπεζών. Εάν/όταν γίνει αίτημα για την προσθήκη επιπρόσθετων δραστηριοτήτων, σε αυτό το εποπτικό της πρόγραμμα, η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Λαγκάρντ είχε πει: «οι εποπτικές αρχές πρέπει να κάνουν επιπλέον ενέργειες, περιλαμβανομένων επικαιροποιημένων asset quality review και stress tests, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες πριν από το τέλος του προγράμματος».

Σχετικές ειδήσεις