ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Δεν εφαρμόσαμε για πλάκα λιτότητα στην Ελλάδα

Μοσκοβισί: Δεν εφαρμόσαμε για πλάκα λιτότητα στην Ελλάδα

Πιερ Μοσκοβισί | Ειδήσεις: Την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας εξέφρασε τη Δευτέρα (24/07/2017) ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας πως «οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες», αλλά απαραίτητες».

Σε δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιόφωνο «France Inter», ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε: «Η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μιας απίστευτης οικονομικής και δημοσιονομικής θύελλας, όμως σήμερα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Η ανάπτυξη ανέκαμψε, η αγορά εργασίας ανακάμπτει, η ελκυστικότητα ανακάμπτει, και οι επενδύσεις επέστρεψαν. Εκτιμώ πως επιτέλους υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας».

«Η Ελλάδα εφάρμοσε 140 εξαιρετικά γενναίες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε, εξάλλου. «Τώρα υπάρχουν οι προοπτικές να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα του χρέους», συνέχισε ο κ. Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς για την αυστηρή λιτότητα που επιβλήθηκε στη χώρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος απάντησε: «Δεν εφαρμόσαμε στην Ελλάδα λιτότητα για πλάκα και δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις για πλάκα. Τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία είχαν παραποιηθεί και οι πολιτικές δομές της χώρας ήταν απαρχαιωμένες».

Σχετικές ειδήσεις