ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Αθήνα να προωθήσει πιο σθεναρά μεταρρυθμίσεις

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Αθήνα να προωθήσει πιο σθεναρά μεταρρυθμίσεις

Χαιρετίζει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας τη διάθεση των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας, ωστόσο επισημαίνει την αναγκαιότητα προώθησης πιο σθεναρών μεταρρυθμίσεων.

Σε δηλώσεις της, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε συγκεκριμένα ότι η Αθήνα χρειάζεται τώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να προωθήσει πιο σθεναρά μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει έγκαιρα την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος.

«Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων ήταν και παραμένει ο στόχος του συνεχιζόμενου προγράμματος προσαρμογής. Χαιρετίζουμε έτσι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγορά βήμα-βήμα», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Τώρα θα πρέπει να εδραιώσει τη μόλις ανακτηθείσα εμπιστοσύνη, να ενισχύσει περαιτέρω τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έγκαιρα», πρόσθεσε η ίδια.

Διευκρίνισε, δε, ότι η μακροπρόθεσμη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η αξιοπιστία έχουν ουσιώδη σημασία για την εξασφάλιση της διαρκούς εμπιστοσύνης των αγορών.

Η διαπραγμάτευση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου που αφορά στην έξοδο της χώρας μας στις αγορές βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης 25 Ιουλίου, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters να αναθεωρεί προς τα κάτω το επιτόκιο δανεισμού και συγκεκριμένα σε ποσοστό 4,75%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αργότερο έως το απόγευμα της Τρίτης (25/07/2017) θα έχουν ολοκληρωθεί το στάδιο της δημόσιας προσφοράς και θα αποφασιστούν τόσο το ύψος του χρηματικού ποσού που θα αποκομίσει το ελληνικό Δημόσιο όσο και το επιτόκιο δανεισμού.

Σχετικές ειδήσεις