ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Όργιο» παρανομίας στη Μακρόνησο: Εντοπίστηκαν δεκάδες αυθαίρετα

«Όργιο» παρανομίας στη Μακρόνησο: Εντοπίστηκαν δεκάδες αυθαίρετα

Αυθαίρετα | Μακρόνησος: Στο «μικροσκόπιο» των επιθεωρητών περιβάλλοντος έχουν μπει δεκάδες υποθέσεις αυθαίρετων χτισμάτων που έχουν χτιστεί υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας στη μαρτυρική Μακρόνησο.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταγράφηκαν συνολικά 22 παραβάσεις που αφορούν από μάντρες και πλέγματα, μέχρι και αυθαίρετες κατοικίες.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται, στον χώρο όπου βρίσκονται τα ερείπια των παλαιών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, φαίνεται να συνεχίζονται οι αυθαίρετες επεμβάσεις - επισκευές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιθεωρητές Δόμησης και Περιβάλλοντος διαπίστωσαν την παρουσία κατοίκων των κτισμάτων αυτών, καθώς και τη στάθμευση οχημάτων.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη η Υπηρεσία Δόμησης Σύρου και την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων, με το υπουργείο να ζητά άμεσες ενέργειες, ώστε να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματα.

Ανάλογες εντολές απεστάλησαν και στο δήμο Κέας, για την απομάκρυνση των καταπατητών και την αποκατάσταση της νομιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται.

Σχετικές ειδήσεις