ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιούνκερ: Η Κομισιόν διασφάλισε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2015

Γιούνκερ: Η Κομισιόν διασφάλισε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2015

Στο ελληνικό ζήτημα και τις δραματικές διαπραγματεύσεις του 2015, επανήλθε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Politico, λέγοντας –ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι εκείνος παρενέβη υπέρ της Ελλάδας και εάν δεν το είχε κάνει αυτό, η ευρωζώνη θα είχε αποσυντεθεί και η χώρα θα είχε βγει από το ευρώ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε δηλώσεις του, που προκαλούν αίσθηση, για το παρασκήνιο των τότε διαπραγματεύσεων, τονίζει ότι «εάν η Κομισιόν δεν είχε διασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν θα αποβληθεί από την ευρωζώνη το 2015, τότε η ισορροπία δεν θα ήταν τόσο καλή».

Και προσθέτει ότι «εκείνη την περίοδο, εργάστηκα σκληρά για τη σταθερότητα στο Eurogroup, ειδικά για την Ελλάδα [ενάντια στις επιθυμίες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε]. Εάν δεν το είχα κάνει, η ευρωζώνη θα είχε αποσυντεθεί».

Ερωτηθείς για την σημερινή κατάσταση στην ευρωζώνη, ο Γιούνκερ ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η φετινή ήταν μία χρονιά «πρόκληση», «το μπλοκ έχει τη διάθεση να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα».

Σχετικές ειδήσεις