ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικές εισφορές - «φαρμάκι» για 250.000 αυτοαπασχολούμενους από τον Σεπτέμβριο

Αναδρομικές εισφορές - «φαρμάκι» για 250.000 αυτοαπασχολούμενους από τον Σεπτέμβριο

Εισφορές | Ειδήσεις: Σε δεινή θέση αναμένεται να βρεθούν σε λιγότερο από ένα μήνα τουλάχιστον 250.000 αυτοαπασχολούμενοι, καθώς από τον Σεπτέμβριο, πέρα από τις τακτικές εισφορές τους, θα κληθούν να πληρώσουν και αναδρομικό «χαράτσι» από την αρχή του 2017.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» οι συγκεκριμένες αναδρομικές εισφορές θα πρέπει να καταβληθούν σε τέσσερις δόσεις, ενώ τα πρώτα «ραβασάκια» για το μήνα Αύγουστο θα περιλαμβάνουν 7% εισφορές επικούρησης και εφάπαξ 4%.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι εισφορές αυτές θα έπρεπε να αποδίδονται από 01/01/2017, όμως για τεχνικούς λόγους δεν έχουν καταγραφεί στα ειδοποιητήρια περίπου 250.000 αυτοαπασχολούμενων.

Ωστόσο, η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ακόμη ένα σενάριο της φορολογικής παράνοιας που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η επιβολή τους οδηγεί σε «εκτόξευση» των εισφορών για τους μη μισθωτούς.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι γιατροί θα πληρώσουν το 38,95%, ενώ δικηγόροι και μηχανικοί θα κληθούν να καταβάλουν το 59,95% του εισοδήματός τους.

Σύμφωνα, πάντα, με την «Καθημερινή», στα τέλη Οκτωβρίου εκτιμάται πως θα ξεκινήσει ο συμψηφισμός με βάση το εισόδημα του 2016 για τους μη μισθωτούς.

Εξάλλου, τη Δευτέρα (07/08/2017) αναρτήθηκαν οι εισφορές Ιουλίου για 1,4 εκατ. αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω, επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι η φορολογική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί σε αργό και μεθοδικό «θάνατο» τους ελεύθερους επαγγελματίες.