ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενιζέλος: Ανεύθυνα σχόλια τα περί κουρέματος του χρέους

Βενιζέλος: Ανεύθυνα σχόλια τα περί κουρέματος του χρέους
Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκτη δόση...

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα λάβει εγκαίρως την έκτη δόση του μηχανισμού στήριξης εξέφρασε μιλώντας στο CNN ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας την βούληση της κυβέρνησης για απόλυτη εναρμόνιση με τις αποφάσεις της συνόδου της 21ης Ιουλίου.

«Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για την εκταμίευση της έκτης δόσης, αλλά και για την εφαρμογή του λεγόμενου νέου προγράμματος, πάντα σε σχέση με τους όρους της περίφημης απόφασης της 21ης Ιουλίου», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος στο δημοσιογράφο του CNN John Defterios.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα που θα επέφερε κούρεμα 50% στις τιμές των ελληνικών ομολόγων ο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικός: «Εγώ είμαι ο υπεύθυνος υπουργός Οικονομικών. Είμαι εδώ για να εφαρμοστεί η κοινή μας ευρωπαϊκή απόφαση του Ιουλίου. Όχι για να συμμετέχω σε διάφορες ανεύθυνες συζητήσεις ή για να επαναλαμβάνω φήμες ή σχόλια. Για μένα, το μόνο καθήκον, ο μόνος δρόμος, είναι να εφαρμοστεί η απόφαση της 21 Ιουλίου».