Η Κομισιόν «αδειάζει» κομψά τον Μοσκοβισί για τις δηλώσεις περί ελληνικού προγράμματος

Η Κομισιόν «αδειάζει» κομψά τον Μοσκοβισί για τις δηλώσεις περί ελληνικού προγράμματος

Με… κομψό τρόπο η Κομισιόν κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις που έκανε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το μνημόνιο ήταν «σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση , ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε: «Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έδωσαν πάντοτε ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγκη να κατανεμηθεί το βάρος του ελληνικού προγράμματος ισότιμα και δίκαια».

Ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι ακριβώς επειδή η Επιτροπή Γιούνκερ ήθελε να κατανεμηθεί ισότιμα το βάρος του προγράμματος, προχώρησε στην αξιολόγηση του κοινωνικού αντίκτυπου του προγράμματος του ESM, πριν από την οριστικοποίησή του τον Αύγουστο του 2015.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, η Επιτροπή ζήτησε μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων να διατυπώσει συστάσεις, υπό το πρίσμα των βέλτιστων ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών», είπε. 

«Τόσο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις όσο και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές και το κοινό σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα», είπε ο Μ. Σχοινάς και κατέληξε λέγοντας ότι, πράγματι, «η Επιτροπή Γιούνκερ, επένδυσε πολλή προσπάθεια σε χρόνο και σε πόρους για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πετύχαμε».