ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί έρχεται στην Αθήνα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Γιατί έρχεται στην Αθήνα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Την Αθήνα πρόκειται να επισκεφτεί στις 25 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Eurogroup και νυν υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Λίγους μήνες μετά τη δήλωσή του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και Ευρωπαίων αξιωματούχων, ότι οι χώρες του Νότου «έφαγαν τη χρηματοδότηση σε γυναίκες και ποτά», ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να βρεθεί στη χώρα μας, επίσκεψη που μάλλον θα πρέπει να θεωρείται ως «αποχαιρετιστήρια», καθώς σε μερικές εβδομάδες θα πάψει να είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Την είδηση μεταδίδουν το ant1news.gr και το in.gr, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του Eurogroup αναμένεται, επίσης, να υπενθυμίσει στο οικονομικό επιτελείο τις «υποχρεώσεις» του έως το τέλος του έτους. «Αγκάθια» όπως τα ληξιπρόθεσμα, το δημόσιο και τα κόκκινα δάνεια είναι πρώτα στην ατζέντα, με τις όποιες εντάσεις των δανειστών. Επιπλέον, αναμένεται να επαναλάβει την αναγκαιότητα υλοποίησης των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το ant1news.gr, δεν αποκλείεται στις 29 Σεπτεμβρίου ή αργότερα μέσα στον Οκτώβριο να επισκεφτεί την Αθήνα και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σχετικές ειδήσεις