ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eldorado Gold - Κομισιόν: Κρίσιμης σημασίας η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα

Eldorado Gold - Κομισιόν: Κρίσιμης σημασίας η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα

Eldorado Gold | Κομισιόν: Έμμεση παρέμβαση στην υπόθεση που έχει προκύψει με την εταιρεία Eldorado Gold και την απόφασή της να αναστείλει την επενδυτική της δραστηριότητα στην Ελλάδα έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (11/09/2017) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά του εκπροσώπου της, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

«Η εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, όπως προβλέπονται στο πρόγραμμα προσαρμογής, είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας», σχολίασε ο κ. Βίντερσταϊν.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, με μέτρα που βελτιώνουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον είναι κρίσιμης σημασίας για τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη μείωση της ανεργίας.

«Το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής περιλαμβάνει έναν ευρύ κατάλογο μέτρων ακριβώς, για αυτόν τον σκοπό», είπε, εξάλλου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κομισιόν και πρόσθεσε ότι αυτά τα μέτρα στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει αποφάσεις επιχειρήσεων.

Σχετικές ειδήσεις