ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΔ: Ληξιπρόθεσμες οφειλές και κατασχέσεις «πνίγουν» τους πολίτες

ΝΔ: Ληξιπρόθεσμες οφειλές και κατασχέσεις «πνίγουν» τους πολίτες

Το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη δήθεν καλή εικόνα της οικονομίας επιχειρεί να καταρρίψει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα στοιχεία – κόλαφος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την «έκρηξη» των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο και τη ραγδαία άνοδο του αριθμού των κατασχέσεων.

Σε ανακοίνωσή τους σήμερα, Τρίτη (12/09/2017), οι τομεάρχες Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, και Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπογραμμίζουν σχετικά: «Την ώρα που οι Έλληνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υπερφορολόγηση και τα εξοντωτικά εισπρακτικά μέτρα που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι οι κατασχέσεις».

«Μόνο τον Ιούλιο έγιναν 20.000 κατασχέσεις, ενώ από την αρχή του χρόνου ο συνολικός αριθμός τους υπερβαίνει τις 970.000. Με 700.000 επιπλέον πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των κατασχέσεων το επόμενο διάστημα», προσθέτουν στην ίδια ανακοίνωση οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές.

«Ποιος αλήθεια πιστεύει τον κ. Τσίπρα όταν 4.000.000 Έλληνες χρωστάνε στην εφορία; Η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Γιατί ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί. Απαιτείται πολιτική αλλαγή, γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», καταλήγουν οι κύριοι Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος.