ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να γίνει ελκυστική στην ευρωζώνη

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να γίνει ελκυστική στην ευρωζώνη

Χαρακτηρίζοντας το 2017 ως «σημαντική και αποφασιστική χρονιά για την Ελλάδα», ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, έστειλε σήμερα, Παρασκευή (15/09/2017) μήνυμα προς την Αθήνα για προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Μιλώντας από το Ταλίν της Εσθονίας, στο περιθώριο του άτυπου Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί, είπε πως «η τρίτη αξιολόγηση έχει να κάνει κυρίως με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί και τώρα προετοιμάζονται τα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα ως τη λήξη του προγράμματος».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην έξοδό της από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, προκειμένου να καταστεί χώρα ελκυστική και κανονική εντός της ευρωζώνης. Πρέπει να βγει από το πρόγραμμα προσαρμογής και θα βγει, γιατί υπάρχει ο οδικός χάρτης για να γίνει αυτό».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΔΝΤ, ο Γάλλος Επίτροπος είπε πως «το Ταμείο έχει δώσει την καταρχήν συμφωνία του για το ελληνικό πρόγραμμα και πως τώρα πρέπει να δουλέψουμε για τα μέτρα για το χρέος».

Σχετικές ειδήσεις