Επαφές Παπαδημητρίου με στελέχη από funds στο Λονδίνο

Επαφές Παπαδημητρίου με στελέχη από funds στο Λονδίνο

Υψηλόβαθμα στελέχη από funds και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων θα έχει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του ετήσιου επενδυτικού συνεδρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός θα συναντηθεί με στελέχη εταιρειών όπως η BlackRock και η Invesco που διαχειρίζονται, αντίστοιχα, 5,7 τρισ. δολ. και 906 δισ. δολάρια, αλλά και η Goldman Sachs, η Lansdowne (35,8 δισ. δολάρια) και η GLG (31 δισ. δολάρια).

Επιπλέον, θα έχει συναντήσεις με τις Stormharbour Securities (30 εκατ. δολάρια) και M&G Investments (281,5 δισ. στερλίνες, η οποία πρόσφατα επένδυσε 60 εκατ. ευρώ στην Grivallia), αλλά και με τις Sabal Financial Group (8,2 δισ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια), Amia Capital (500 εκατ. δολάρια), Admiral Gestion (1,9 δισ. ευρώ), Anchorage Capital (27 δισ. δολάρια), VR Capital (2 δισ. δολάρια) και την Oceanwood Capital Management (3,2 δισ. δολάρια).

Επίσης είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη από τις εταιρείες Raiffeisen Capital Management (31,7 δισ. ευρώ), Attestor Capital LLP (2 δισ. στερλίνες) και HSBC Trinkaus & Burkhardt (251 δισ. ευρώ), καθώς και με τις LMR (600 εκατ. δολαρια), Lyras Financial, Melqart, αλλά και τις Polygon Global Partners και Tetragon της TFG Asset Management (20 δισ. δολάρια). Επιπλέον θα έχει συναντήσεις και με τις S.W.Mitchell Capital (1,5 δισ. δολάρια), Värde Partners (διαχειρίζεται 10 δισ. δολάρια), OxFORD Asset Management (13 δισ. δολάρια), Amber Capital (1,6 δισ. δολάρια), CapeView (2,3 δισ. δολάρια), Dalton Strategic Partnership (1,5 δισ. δολάρια), Letterrone, BAPIML, BlueCrest (8 δισ. δολάρια), EMA Advisors (1,1 δισ. δολάρια), Fintech Advisory Inc., Hosking Partners LLP, Baupost Group (6 δισ. δολάρια), Baupost Group (31,5 δισ. δολάρια) και Reed Smith.

Ο υπουργός θα ακούσει τις στοχευμένες ερωτήσεων των στελεχών και, μεταξύ άλλων, αναμένεται να αναφέρει στις τοποθετήσεις του ότι η κυβέρνηση σταδιακά βελτιώνει τα δημοσιονομικά περιθώρια για τον ιδιωτικό τομέα και εφαρμόζει πολιτικές που επιδρούν θετικά στην στρατηγική της για την προσέλκυση επενδύσεων, την αύξηση των εξαγωγών και τη δημιουργία φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ