ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Έξοδος από την κρίση χωρίς άλλο πρόγραμμα στήριξης

Τσακαλώτος: Έξοδος από την κρίση χωρίς άλλο πρόγραμμα στήριξης

Την έξοδο από την κρίση επιμένει να βλέπει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζοντας ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει αφού υπάρχει πολιτική βούληση.

Όπως τόνισε κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξη του, στο Πορτογαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Lusa, η κυβέρνηση και το Eurogroup έχουν κοινό σκοπό ώστε η Ελλάδα να βγει από τηνκρίση χωρίς να υπάρχει ανάγκη νέου προγράμματος.

Στη συνέντευξη, ο Έλληνας υπουργός, τόνισε «τα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ελλάδας ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσουν άλλους και θα ενισχύσουν τις δυνάμεις εκείνες που αναζητούν μια ευρωπαϊκή οικονομική και χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική τέτοια που να μπορεί να απαντήσει στο πρόβλημα όχι μόνο των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων, αλλά και στην αίσθηση των απλών ανθρώπων ότι δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους».

Τέλος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε πως «οι περιορισμοί που έχει η ελληνική κυβέρνηση, φυσικά, δεν προέρχονται μόνο από τις χρηματοπιστωτικές αγορές αλλά και από το πρόγραμμα με τους πιστωτές μας», αλλά επεσήμανε ότι «ωστόσο, επιτέλους υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Σχετικές ειδήσεις