ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα «βόμβα» από τη FAZ για τους Έλληνες: «Δεν θα σωθείτε ούτε με θαύμα»

Νέα «βόμβα» από τη FAZ για τους Έλληνες: «Δεν θα σωθείτε ούτε με θαύμα»

Δυσοίωνες για την Ελλάδα των Μνημονίων οι εκτιμήσεις οικονομολόγων - «Θα χρειαστεί πολλά χρόνια ακόμη για να ανακάμψει πραγματικά» συμπεραίνει η FAZ – Το… success story του Τσίπρα γύρισε τη χώρα πίσω.

Παρά την ισχνή ανάπτυξη και τα πλεονάσματα η Ελλάδα θα χρειαστεί πολλά χρόνια ακόμη για να ανακάμψει πραγματικά, συμπεραίνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα, στη μηνιαία οικονομική της ανάλυση, σημειώνει ότι παρόλο που η Ευρωζώνη ανακάμπτει πλέον στο σύνολό της, «η Ελλάδα παραμένει μία ιδιάζουσα περίπτωση».

«Μέχρι πρότινος η χώρα περνούσε βαθιά ύφεση ενώ και πέρσι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,2% και ήταν η μοναδική οικονομία της Ευρωζώνης με αρνητικό πρόσημο». Όπως υποστηρίζει ο Κάρστεν Μπρεζέσκι, επικεφαλής οικονομολόγος στην τράπεζα ING Diba τα αίτια (…) θα πρέπει να αναζητηθούν στην πολιτική των τελευταίων ετών. Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει πως τη χώρα γύρισαν πίσω τα λάθη της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπό τους Τσίπρα και Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο δεν υπάρχουν ελπίδες ότι επίκειται ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Όπως επισημαίνει ο Κάρστεν Μπρεζέσκι, παρά τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης την τρέχουσα χρονιά αλλά και τα πρωτογενή πλεονάσματα, «ενδεχομένως να χρειαστούν χρόνια μέχρι η χώρα να καλύψει το χάσμα που τη χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρωζώνη», όπως λέει.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικές ειδήσεις