ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ: Αυτός είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος

Αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ: Αυτός είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του ΤΑΙΠΕΔ τοποθετήθηκε από το «υπερταμείο» ο κ. Ριχάρδος Αντώνιος Λαμπίρης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) ανακοίνωσε αργά την Τρίτη το βράδυ την αποδοχή της παραίτησης για προσωπικούς λόγους, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κυρίου Αντωνίου Λεούση, με ισχύ από 15 Οκτωβρίου 2017. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ ευχαριστεί τον κ. Λεούση για τη συμβολή του στην πορεία του ΤΑΙΠΕΔ τα τελευταία 2 χρόνια. Νέος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει ο κ. Ριχάρδος Αντώνιος Λαμπίρης.

Η σχετική ανακοίνωση του υπερταμείου αναφέρει:

«Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και επιλογής του CEO διεξήχθη σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία διεθνούς κύρους. Το Διοικητικό Συμβούλιο διενήργησε συνεντεύξεις και αξιολόγησε τους υποψήφιους με βάση τα απαιτούμενα κριτήρια όπως αυτά προσδιορίζονταν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Τελικός υποψήφιος αναδείχθηκε ο κ. Λαμπίρης με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ.

Ο κ. Λαμπίρης γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Sussex και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MSc. in Project Management από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι επίσης κάτοχος MSc. in International Trade, Transport and Finance από το City University στην Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί ως μηχανολόγος στην Rockwell Golde και έχει μακρά εμπειρία στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική καλύπτοντας τόσο τις αγορές της Ελλάδος όσο και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε οργανισμούς όπως η EFG Telesis Finance και η HSBC Bank plc. Από το 2006 διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής του τμήματος Εξαγορών και Συγχωνεύσεων της HSBC Bank plc για την Ελλάδα και Κύπρο, με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις.

O κ. Λαμπίρης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 16 Οκτωβρίου 2017».

Σχετικές ειδήσεις