ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Στενάζουν» τα ελληνικά νοικοκυριά: Αυτοί είναι οι φόροι του επόμενου τριμήνου!

«Στενάζουν» τα ελληνικά νοικοκυριά: Αυτοί είναι οι φόροι του επόμενου τριμήνου!

Ατέλειωτα μοιάζουν τα χαράτσια και τα «καπέλα» που έχουν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, ακόμη και πριν τη λήξη του έτους.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ «ΤΡΩΝΕ» ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ!

Και οι δυσάρεστες εκπλήξεις για τους χιλιάδες φορολογούμενους δεν έχουν τελειωμό... Η εφορία κάθε μήνα έχει κάτι να «περιμένει» από ελεύθερους επαγγελματίες,μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, ακόμη και από τους... άνεργους, οι οποίοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι. Λίγο πριν «φύγει» το 2017, οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ! Μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, για κάθε μήνα φορολογούμενοι και επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν περίπου 5 δισ. ευρώ!

Ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και μισθωτοί είναι εκείνοι που πληρώνουν πάντα το... μάρμαρο! Για παράδειγμα, οι επιβαρύνσεις που έχει υποστεί φέτος ένας μισθωτός των 650 με 700 ευρώ, αγγίζουν ακόμη και τα 220 ευρώ. Δηλαδή, η συγκεκριμένη κατηγορία φορολογούμενου θα πληρώσει σε φόρους τουλάχιστον το 1/3 του μισθού του! Ενώ τα οικονομικά «βάρη» που θα «σηκώσει» ένας ελεύθερος επαγγελματίας αναμένεται να «φουσκώσουν» τον λογαριασμό ακόμη και έως 40% με 45% σε σχέση με όσα πλήρωνε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί η φορολόγηση πλέον γίνεται με συντελεστές 22% ως 45% για τα εισοδήματα του 2016 σε σύγκριση με τους συντελεστές 26% ως 33% που ίσχυαν πέρυσι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε από 75% σε 100%.

Οι «φοροεπιδρομή» μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018

Οκτώβριος 2017:

  • 2η δόση ΕΝΦΙΑ 2017
  • ΦΠΑ για συναλλαγές τρίτου τριμήνου 2017 από τους ελεύθερους επαγγελματίες και καταστηματάρχες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία

Νοέμβριος 2017:

  • 3η δόση ΕΝΦΙΑ 2017
  • 3η δόση φόρου εισοδήματος

Δεκέμβριος 2017:

Ιανουάριος 2018:

  • 5η δόση ΕΝΦΙΑ 2017
  • ΦΠΑ για συναλλαγές τέταρτου τριμήνου 2017 από τους ελεύθερους επαγγελματίες και καταστηματάρχες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία

Σχετικές ειδήσεις