ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκβιάζει ο διάδοχος του Σόιμπλε: Θέλετε κούρεμα χρέους; Φεύγετε από το ευρώ

Εκβιάζει ο διάδοχος του Σόιμπλε: Θέλετε κούρεμα χρέους; Φεύγετε από το ευρώ

Με μια άκρως προκλητική συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα (23/10/2017) ο επικεφαλής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) και διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών, ο Κρίστιαν Λίντνερ, στέλνει αυστηρότατο μήνυμα στην Αθήνα, απαντώντας στο εάν ο ίδιος θα συναινέσει στην πρόταση του ΔΝΤ για «κούρεμα» τουελληνικού χρέους.

ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΑ… ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΛΙΝΤΝΕΡ

«Αυτό είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα (σ.σ. εικοτολογία). Βέβαιο είναι ότι εντός της Ευρωζώνης δεν μπορεί να υπάρξει κούρεμα. Στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη», υπογραμμίζει ο κ. Λίντνερ.

Ο ίδιος δηλώνει κάθετα αντίθετος στη χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Τονίζει με έμφαση ο κ. Λίντνερ: «Δεν συμμετέχω σε τέτοιες εικοτολογίες για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Για τέτοια προγράμματα υπάρχουν σαφείς κανόνες. Πρέπει να συμμετέχει το ΔΝΤ, να διασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους και να έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις».

Επισημαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Λίντνερ προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις σε βάρος της χώρας μας. Τον Μάιο του 2017, σε συνέντευξή του στην «Bild» ο ίδιος είχε δηλώσει πως «η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο δημοσιονομικό ξεκίνημα χωρίς το ευρώ. Κατόπιν όμως, με ένα κούρεμα χρέους και με στοχευμένη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην ίδια συνέντευξη έλεγε πως «ήδη πριν από έναν χρόνο ήταν εμφανές ότι η στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα δεν θα πετύχει».

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις