ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόροι: Δείτε τι θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς

Φόροι: Δείτε τι θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς

Φόροι | Ειδήσεις: «Ίλιγγο» προκαλούν οι φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται να τηρήσουν κατά γράμμα οι Έλληνες έως το τέλος του 2017, τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα την επόμενη χρονιά και ευαγγελίζεται διαρκώς την ανάπτυξη.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ - ΒΑΡΥΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, δεν υπάρχει ούτε ένας μήνας, κατά τον οποίο οι φορολογούμενοι θα πάρουν ανάσα, με το «μενού» να περιλαμβάνει πολλά και διάφορα «χαράτσια».

Ξεκινώντας από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι υπόχρεοι θα πρέπει να έχουν καταβάλει τη δεύτερη δόση, ενώ στο τέλος του μήνα ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία θα πρέπει να έχουν αποπληρώσει τον ΦΠΑ για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Στα τέλη του ίδιου μήνα λήγει και η προθεσμία για τον ΦΠΑ Σεπτεμβρίου σε όσες επιχειρήσεις τηρούν διπλογραφικά βιβλία, ενώ το ίδιο ισχύει και για την δ’ δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Τα ίδια και χειρότερα περιμένουν τους φορολογούμενους το Νοέμβριο: Τρίτη δόση για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, πέμπτη δόση για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΦΠΑ Οκτωβρίου για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία.

Το «ρεσιτάλ» των φόρων αναμένεται να κορυφωθεί το Δεκέμβριο, με την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, την έκτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και τον ΦΠΑ Νοεμβρίου των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Και μέσα σε όλα αυτά, δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς ότι τρέχουν και οι ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προηγούμενων ετών (σύστημα 100 δόσεων, πάγια ρύθμιση 12 δόσεων κλπ.).

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τα τέλη κυκλοφορίας

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Σχετικές ειδήσεις