ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την διευκόλυνση δανεισμού των ΟΤΑ εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών

Την διευκόλυνση δανεισμού των ΟΤΑ εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών

Η άρση των περιορισμών τραπεζικού δανεισμού των ΟΤΑ - όταν πρόκειται για δράσεις εξοικονόμισης ενέργειας και προστασίας του Περιβάλλοντος, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου, στο γρραφείο του υπουργού στην Αθήνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Τρικκαίων ότι το ζήτημα της διευκόλυνσης δανεισμού των ΟΤΑ -προκειμένου να αξιοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που μειώνουν την ενεργειακή δαπάνη, απασχολεί ήδη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τον κ. Παπαστεργίου ότι το θέμα έχει τεθεί και από άλλους δημάρχους.

Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της απρόσκοπτης λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και οι δράσεις που προωθεί αυτό το χρονικό διάστημα ο δήμος. Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι τα αιτήματα του δήμου θα εξεταστούν με προσοχή.

Τέλος, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι επερχόμενες θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου στο πλαίσιο λειτουργίας και οργάνωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις